Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.cuwere.fi ja on laadittu 06.04.2023. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Vaatimusten täyttäminen

cuwere.fi -verkkosivusto täyttää Lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 vaatimukset osittain.

Ei-saavutettava sisältö

Käyttäjät saattavat kohdata sivustolla joitakin saavutettavuusongelmia. Seuraavana on luettelo ongelmista, jotka ovat tiedossamme.  

Puutteellinen kontrasti

Tekstin ja taustavärin kontrasti ei ole kaikissa tapauksissa riittävän suuri. Ongelmia esiintyy mm. sivuston alapalkissa.

Kuvien tekstivastineet

Sivuilla on tekstiä sisältäviä kuvia tai muita kuin kuvituskuvia, joille ei ole määritetty tekstivastineita. Joissain kuvissa kuvan tekstivastine on täysin sama kuin sille määritelty kuvateksti. Sivustolla on tekstiä sisältäviä kuvia, esim. infografiikkaa, ilman tekstivastineita.

Linkit

Jotkin linkit vievät samaan URL osoitteeseen. Linkkien nimeämisessä on puutteita. Sivuston sivuilla on voitu käyttää samaa linkkitekstiä linkeissä, jotka ohjaavat käyttäjän eri kohteisiin. Kaikki linkkitekstit eivät toimi irrallaan asiayhteydestä kuten ”tutustu tästä” tai ”lue lisää”. 

Otsikoiden käyttö ja hierarkia

Sivujen otsikkotasojen järjestys voi olla joillain verkkopalvelun sivuilla virheellinen.

Videoupotukset

Sivustolla on YouTube-videoupotuksia, joilta puuttuu selittävä otsikko (title). Kaikkia sivustolla olevia videoita ei ole tekstitetty.

Saavutettavuusselosteen laatiminen

Palvelun saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio. Seloste on koottu arvion pohjalta. Arviossa esiin tulleet puutteet ja kehittämiskohteet saavutettavuuteen on korjattu tai korjataan ensi tilassa edellä mainitun mukaisesti.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Sähköpostilla

kulttuurihyvinvointi@metropolia.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon Avautuu uuteen ikkunaan. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000