Tapahtumat

Tulossa olevat tapahtumat

Mahdollisuuksien maisemia 3.11.2023

Mahdollisuuksien maisemia -tapahtuma kutsuu jo toista kertaa eri alojen ammattilaisia keskustelemaan ja kuulemaan luovuuden ja taiteen mahdollisuuksista työelämän arjessa.

Iltapäivän tapahtuma on suunnattu erilaisissa ammateissa toimiville sekä opiskelijoille, joiden työssä on osana kulttuurihyvinvoinnin edistäminen.

Iltapäivä soveltuu esimerkiksi sosiaali-, terveys- ja kasvatus- ja kulttuurialoilla työskenteleville, mutta myös muiden alojen ammateissa työskenteleville.

Ohjelmassa kuullaan huippututkijoiden puheenvuoroja luovuudesta, taiteesta, kulttuurista ja hyvinvoinnista osana sosiaalisesti kestävän työelämän rakentamista. Rinnakkaissessioissa käydään moniammatillista keskustelua samojen teemojen äärellä.

perjantai 3.11.2023
klo 14.00-16.30
Tapahtuma on maksuton.

Kuvituskuva.

TruthStory 22.9.2023 – Tarinoita sukupuoleltaan moninaisten kertomina

TruthStory-projektissa sukupuoleltaan moninaiset osallistujat ovat saaneet kertoa tarinansa haluamallaan tavalla ja toteuttaa niistä audiovisuaaliset taideteokset. Tervetuloa TruthStory-projektin audiovisuaalisten taideteosten näytökseen ja keskustelutilaisuuteen Metropolian Arabian kampukselle Montaasi-tilaan perjantaina 22.9.2023 klo 14.00-15.30

Menneet tapahtumat

Tangoiltapäivä 13.6.2023

Uusia säveliä etsimässä -hanke kutsuu omaishoitoperheitä läheisineen yhteiseen tangoiltapäivään kuulemaan, kokemaan, laulamaan ja tanssimaan tangoa. Jokainen omalla tyylillään livemusiikin äärelle sekä tapaamaan muita omaishoitoperheitä.

Aiempaa kokemusta tangomusiikista ei tarvitse olla.

Tiistai 13.6.2023
klo 13.30 – 15.00
Tapahtuma on maksuton

Riistavuoren seniorikeskus, Isonnevantie 28, Helsinki

Mummodisko goes Kesän sävelet 10.6.2023

Mummodisko ja Uusia säveliä etsimässä -hanke kutsuu juuri teidän omaishoitoperheenne ja läheiset mukaan yhteiseen kesänaloitusdiskoon Metropolia Ammattikorkeakoulun Arabian kampukselle.

Lauantai 10.6.2023
klo 13.00 – 14.00
Tapahtuma on maksuton.

Metropolian Arabian kampus, Soiva (Mutoilijankatu 1B, Helsinki)

Mummodisko goes Hiljainen Disco 10.6.2023

Mummodisko ja Uusia säveliä etsimässä -hanke kutsuu juuri teidän omaishoitoperheenne ja läheiset mukaan yhteiseen Hiljaiseen Discoon Metropolia Ammattikorkeakoulun Arabian kampukselle.

Lauantai 10.6.2023
klo 11.00 – 12.00
Tapahtuma on maksuton.

Metropolian Arabian kampus, Soiva (Mutoilijankatu 1B, Helsinki)

Sirkus! Näyttely lasten sanoin ja kuvin! Metropoliassa 3.3.-1.6.2023

Tervetuloa tutustumaan taidenäyttelyyn lasten sanoin ja kuvin!

Näyttelyn teokset ovat 5-6-vuotiaiden myllypurolaisen päiväkoti Myllynrattaan Matkailijat-esiopetusryhmän lasten toteuttamia.

Esillä on kuvataidetta ja niihin liittyviä lasten kertomia tarinoita. Teokset on toteutettu yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulun varhaiskasvatuksen sosionomiopiskelijoiden kanssa opintojaksossa Pedagoginen toiminta varhaiskasvatuksessa, 10 op.

Näyttely on esillä Metropolian Myllypuron kampuksen HyMy-kylässä, joka on terveys- ja hyvinvointipalveluita alueen asukkaille tarjoava oppimisympäristö.

Kulttuurihyvinvointialan tutkija- ja kouluttajapäivä 1.6.2023 Metropoliassa

Kulttuurihyvinvoinnin tutkimuksen ja koulutuksen osaamiskeskittymä kutsuu alan tutkijoita ja kouluttajia osaamiskeskittymän lanseeraustilaisuuteen. Tilaisuus valottaa tutkijapuheenvuoroin ja yhteisen työpajatyöskentelyn kautta kulttuurihyvinvointialan ajankohtaisia tutkimuksen ja koulutuksen teemoja.

Tilaisuus järjestetään Helsingissä Metropolia Ammattikorkeakoulun Myllypuron kampuksella torstaina 1.6.2023 klo 9.30-16.00.

Jäätelölauantai – omaishoidettavien lasten perhepäivä 27.5.2023

Uusia säveliä etsimässä -hanke juhlii kesää ja kutsuu juuri teidät omaishoidettavien lasten perhepäivään, musisoimaan yhdessä, nauttimaan jäätelöstä sekä kohtaamaan muita perheitä.

Lauantai 27.5.2023
klo 14.30 – 16.00
Tapahtuma on maksuton.

Musiikkikeskus Resonaari
Kulosaaren puistotie 26, Helsinki

Lasten lääketieteen päivä Heurekassa 25.3.2023

Rokotusasiaa ja hauskaa tekemistä koko perheelle! Tiedekeskus Heurekassa kaikki saavat olla lääkäreitä ja tutkijoita, kun suosittu Lasten lääketieteen päivä järjestetään jälleen lauantaina 25.3. klo 10–18.

Koko perheen tapahtumassa syvennytään rokottamiseen erilaisten luovien työpajojen, musiikin ja muun mukavan ohjelman kautta. Tapahtumaa ovat tehneet yhteistyössä THL, Tiedekeskus Heureka ja Metropolia Ammattikorkeakoulu.

Mahdollisuuksien maisemia – Luovuus työelämässä 5.10.2022

Miten luovuuden mahdollisuuksia huomioiva näkökulma työelämässä eri aloilla ja ammateissa otetaan käyttöön? Miten luovuuden huomiointi edistää kestävää, hyvää työelämää ja tulevaisuutta?

Moniäänisessä tapahtumassa kuullaan sekä huippututkijoiden puheenvuoroja että käydään eri alojen ammattilaisten ja opiskelijoiden yhteistä keskustelua luovuuden mahdollisuuksista työelämässä.

Rajapinnoilla – ilmastotoimet ja terveys (taidenäyttely) 30.9.-12.12.2022

Akvarelleja ja runoja sisältävä näyttely on osa terveydenhoitaja Jenna Tonterin opinnäytetyötä kulttuurihyvinvointialan YAMK-opintoihin Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Opinnäytetyössään Tonteri on tehnyt laajan kirjallisuuskatsauksen ilmastonmuutoksen hillintätoimien terveyttä edistävistä vaikutuksista ja lisäksi tuottanut näyttelyssä olevia akvarelleja ja runoja prosessin aikana heränneistä ajatuksistaan.

Näyttelyssä katsoja voi taiteen avulla tutkia kokemuksiaan ja tunteitaan ilmastonmuutokseen liittyvien tekojen vaikutuksesta terveyteen.