Mira Haataja

Työskentelen asiantuntijana Kulttuurihyvinvoinnin tutkimuksen ja koulutuksen osaamiskeskittymä CuWeREssa. Vastuualueeseeni kuuluu muun muassa hankevalmistelut, TKI-tehtäviä (tutkimus-, kehitys,- ja innovaatiotoiminta) sekä viestinnän tehtäviä.

Minua innostaa ihmisen hyvinvoinnin monipuolinen huomioiminen ja vastuullisuuden teemat. Erityisesti sydäntäni lähellä ovat yhdenvertaisuuden ja saavutettavuuden edistäminen sekä moninaisuuden huomioiminen niin työntekijöiden kuin asiakkaiden kannalta. Myös mielenterveyteen, mielen hyvinvointiin ja työhyvinvointiin liittyvät teemat ovat tärkeitä minulle. Uskon vahvasti siihen, että jokaisella tulisi olla mahdollisuus kukoistaa ja tuntea itsensä osalliseksi, arvostetuksi ja hyväksytyksi, ja haluan omalta osaltani edistää näiden arvojen toteutumista kulttuurihyvinvoinnin melko tuoreella alalla.

Olen koulutukseltani valtiotieteen maisteri sosiologiasta sekä psykiatrinen sairaanhoitaja. Minulla on lisäksi opintoja esimerkiksi viestinnästä, kulttuuriantropologiasta, psykologiasta ja kasvatustieteistä. Minulla on paljon kokemusta kulttuurialan kehittämistyöstä, viestimisestä, tapahtumien tuottamisesta, ryhmien ohjaamisesta sekä yhteiskehittämisestä kokemusasiantuntijoiden kanssa.

Vapaa-ajallani ulkoilutan koiraani tai Museokorttiani, näen ystäviä, luen kirjoja ja katson sarjoja. Rakastan uimista ja olemista luonnon äärellä retkeillen tai kallioilla maaten  ̶̶  mäntyisen kangasmetsän tuoksua ei voita mikään! Ajoittain innostun ompelemaan ja neulomaan vaatteita. Radikaalien ristipistojen kirjominen on minun yksi supervoimani.