Blogi: Korkeista paineista korkeapaineeseen

Kuvituskuva

”Mikä saa sinut hymyilemään, muuttaa alakuloisen tunnelman valoisammaksi, luo elämääsi korkeapainetta matalan sijaan? Tähän kysymykseen löytyy yhtä monia vastauksia kuin on vastaajia, mutta usein arjen valopilkut ovat pieniä hetkiä, kohtaamisia tai tapoja olla läsnä.

Maailman isojen haasteiden edessä katse ei usein käänny näihin pieniin asioihin tai hetkiin. Kuitenkin juuri nämä yksittäiset ja pienet tekijät ja vaikuttajat voivat käynnistää ketjuja, joilla on vaikutuksia yksilön elinpiiriä laajemmalle horisontille.”

Näin kirjoittavat vastaava tutkija, yliopettaja Laura Huhtinen-Hildén ja professori Suvi Saarikallio, jotka starttaavat CuWeREn uuden blogikanavan Korkeapainetta – Näkökulmia kulttuurihyvinvoinnin edistämiseen.

He pohtivat kirjoituksessaan, mitä tällaiset pienet asiat ja hetket elämässä – korkeapaineen käynnistäjät – voisivat olla ja miten niitä voitaisi lisätä. Huhtinen-Hildén ja Saarikallio kirjoittavat, että vahvistamalla näiden pienten tekijöiden aloittamia vaikutusketjuja, rakennetaan kestävää hyvinvointia yhteiskunnassa.

Lue koko blogikirjoitus: https://blogit.metropolia.fi/korkeapainetta.